Bangkok deel 2
Blijf op de hoogte en volg Fred
28 Mei 2013 | Thailand, Bangkok
mijn tweede en tevens laatste verslag vanuit Bangkok.
Inmiddels zit ik bij gate 33 van Don Mueang international airport te Bangkok. Ff tussendoor.... Bangkok heeft twee internationale vliegvelden waarvan de grootste Suvarnabhumi airport. Veelal komen hier de "grote" internationale vluchten binnen. De meeste binnenlandse vluchten dus vanuit Don Mueang, waar ik nu zit voor mijn dik uur durende vlucht naar Krabi.
Enfin, mijn tripje in Bangkok sluit ik dus af. Gisteren ben ik naar een heel ander deel gegaan. Ow wacht even, ben helemaal vergeten te vertellen over mijn massage de eerste dag. Doe ik nu even want dat ga ik vergeten. Ik liep mijn eerste dag dus door Khoa San road en zag de ene massagesalon naar de andere. Bij de meeste salons staan veel stoelen buiten met veel personeel voor de nodige massages aan bijna elk bewegend deel van je lichaam. Dus.... na wat rondkijken verdween ik in een massagesalon waar ik koos voor een body oilmassage. Ik dacht maar gelijk een goede massage te nemen. Een wat oudere dame wees mij op een niet te achterhalen taal (bleek Engels te zijn waarbij alle woorden ineen gesmolten worden en de r dus een l wordt. Vlees rullen wordt daar dus vlees....ja, precies) achter een gordijntje waar een voor Thaise maatstaven een net bed stond. Na mij ontdaan te hebben van mijn kleren, wat erg aangenaam was ivm de hitte, ging ik op het bed liggen. De Thaise dame begon haar massage en na vijf minuten schoot ik bijna in een verdedigingshouding. Miljaar, dat een Thaise meid van 1.50 meter met kinderhandjes zo te keer kan gaan. Toen ze klaar was na een uur besloot ik bijna aangifte te doen van zware mishandeling. Boeddhadomme (God kennen ze niet, hihi) wat een aanranding van je lichaam. Maar toen ik buiten kwam zag ik af van een aangifte want ik voelde mij geweldig. Gezien de prijs besloot ik na een lange tijd een andere massagesalon uit te proberen. Toen deze wat oudere dame begon kneep ze erg hard in mijn schouder en nek. Na mijn vraag of ze Engels sprak en ik een brede glimlach terug kreeg, vroeg ik haar vriendelijk haar massage wat te matigen. Ik zei dat mijn spieren erg hard waren. Dat "hard" nam ze erg verkeerd en begon me daar in mijn nek te rammen dat was niet mooi meer. Toen ik haar met tranen in mijn ogen aankeek en met een hoofd als een tomaat, vroeg dat mens ook nog " you like"? Ik kon niet meer dan een knikje geven en gaf haar een glimlach terug. Dat glimlachen interpreteerde miss slachtbank maar als "hij wil meer". Nou, de rest van mijn gedachte zal ik maar niet met jullie delen. Achteraf was ook deze pijnbank erg succesvol want ik liep als pinokkio aan touwtjes.
Tot zover de massages en nu verder met Bangkok. Ik ben gisteren naar een ander deel van Bangkok gegaan, een modernere deel van Bangkok. Best leuk om te zien en ook indrukwekkend. Ik ging daar een winkelcentrum binnen dat in de boeken staat omschreven als het grootste van Azië. Tijdens mijn eten zag ik in mijn boek dat dit winkelcentrum een oppervlakte heeft van, let wel, 300.000 vierkante meter. Nou dan zijn een paar metertjes hoor. Een prachtig winkelcentrum maar te modern voor mij en ik ging voor siteseeing. Met de taxi liet ik mij droppen langs de rivier om zo een boot terug te nemen naar Khoa San road. Een rit van een dik half uur voor ik geloof drie km. Wat een verkeer en wat een drukte. En ik maar denken vorig jaar in Nepal de ergste chauffeurs gezien te hebben. Nou, nee hoor. Het kamikaze gedrag wat ze in Nepal over eenbaanswegen doen, doen de Thai over vaak vierbaanswegen waarbij je taxichauffeur maar gezellig van links naar rechts scheurt. Ik kreeg echt de nukken te zeggen dat hij eens een keuze moest maken. Maar na een tijdje raak je gewend en leun je al naar links of rechts voordat hij een bocht neemt.
Gekomen bij de rivier nam ik de boot terug naar huis. Het was inmiddels donker. Het was de mooiste boottocht ooit. Op een open dek werd ik door de snelheid van de boot tegen het hard stromende water, heen en weer geslingerd waarbij de welkome wind mijn haren uit de krul haalde, eh... nou ja, bedenk je daar maar wat bij. Ik genoot volop van de prachtige verlichtte verschillende boten, huizen, tempels en wolkenkrabbers. Cool echt... Ellen je gaat genieten als je er bent. Het enige waar ik niet van genoot was van de luid ronkende motor en de nodige donkere uitlaatgassen die mij naar adem deden snakken. Na een heerlijk etentje na deze boottocht, ging ik naar mijn hotel en lag daar in bed te wachten om om 5 uur op te staan. Om 6 zou ik opgehaald worden door mijn taxi. Na een vervelend afscheid van een nieuwe vriendin (ja in hele korte tijd heb je soms een niet te begrijpen klik met elkaar) vertrok ik naar Don Mueang airport waar ik over vijf minuten aan boord ga.
Beste mensen Sawatdee ghrab. En voor degene die binnenkort naar een Thaise massage gaan.....bezint eer ge u laat slachten